Belang van griepvaccins

griep

Belang van griepvaccins

Belang van griepvaccins

Griepvaccins, ook wel griepprikken of griepprikken genoemd, zijn besmettelijke vaccins die een doeltreffende bescherming bieden tegen blootstelling aan griepstammen. Het gebruik van griepvaccins wordt jaarlijks aanbevolen voor iedereen van alle leeftijden. Het griepseizoen begint meestal in de late herfst en eindigt in het vroege voorjaar; meestal binnen een paar weken na het einde van het koude weer in de meeste gebieden.

griepvaccinatie

Griepsymptomen duren meestal één tot drie dagen; ze kunnen op elke dag optreden, maar treden meestal al enkele weken voor het begin van het griepseizoen op. Sommige mensen hebben al eerder griepachtige verschijnselen, zoals keelpijn, hoofdpijn, misselijkheid, koorts en hoest. Kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen het grootste risico op complicaties na het krijgen van een griepvaccinatie. Als u een van deze symptomen heeft, moet u onmiddellijk uw arts raadplegen.

Het is belangrijk om te weten dat er momenteel twee soorten griepvaccins beschikbaar zijn. Het ene type wordt geproduceerd door het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline (GLSK); het andere wordt geproduceerd door het vaccinbedrijf Gardasil, een joint venture tussen het farmaceutische bedrijf Merck en het farmaceutische bedrijf Sanofi Aventis. Beide soorten griepvaccins bevatten een aantal stoffen die de natuurlijke afweer van het lichaam moeten stimuleren. Hoewel deze gezondheidsdiensten het gebruik van beide soorten griepvaccins aanmoedigen, is het altijd het beste om met uw arts te overleggen welk griepvaccin hij voor u verkiest.

Tags
Populair
img
Volwassenen die zwanger zijn, kunnen griepvaccin krijgen
img
Wat u moet weten over griepvaccinatie
img
Winkelinrichting op eBay - Zo voeg je aantrekkelijke winkelpaginas toe
img
griepseizoen
img
Hoe bescherm je jezelf tegen de griep
Trending