De waarheid over de effectiviteit van griepvaccins

griep

De waarheid over de effectiviteit van griepvaccins

De waarheid over de effectiviteit van griepvaccins

griepvaccinatie

Griepvaccinatie is een van de meest voorkomende en meest cruciale vaccinaties die wordt gegeven aan mensen ouder dan zes maanden. Griepvaccinatie wordt elk jaar gegeven tijdens het griepseizoen, meestal van oktober tot maart. Het griepseizoen verschilt per staat, maar de piek ligt tussen oktober en maart. Het is heel belangrijk dat kinderen die geen routine-griepvaccinatie krijgen, volgens een vast schema worden gevaccineerd, zodat ze niet onbeschermd achterblijven wanneer het griepseizoen begint.

Griepprikken worden over het algemeen gegeven in de vorm van een neusspray, een injectie in de arm of een injectie in het been. Griepvaccins, ook wel griepprikken of griepprikken genoemd, zijn vaccins die infectie met verschillende griepvirussen voorkomen. Elk jaar worden nieuwe versies van de griepvaccins geproduceerd; de laatste is vorig jaar geproduceerd. De nieuwste versies van deze vaccins zijn ontworpen om het immuunsysteem sterk genoeg te maken om de griepstammen die elk jaar de ronde doen te bestrijden.

Er is veel discussie geweest over de vraag of griepprikken eigenlijk wel nodig zijn. Velen zijn van mening dat het vaccin niet nodig is, omdat de ziekte gemakkelijk wordt verspreid door direct contact met een besmette persoon. Anderen menen dat de ziekte alleen wordt veroorzaakt door ongezonde leefomstandigheden, die kunnen worden verbeterd door onze eetgewoonten en lichaamsbeweging te veranderen. Er zijn ook mensen die geloven dat griepvaccinatie niets meer is dan oude wijvenpraatjes en dat de ziekte zich in feite niet van mens tot mens verspreidt. Of je het debat over de effectiviteit van griepvaccinatie gelooft of niet, hangt echt af van je eigen overtuigingen en voorkeuren.

Tags
Populair
img
Hoe bescherm je jezelf tegen de griep
img
De waarheid over de effectiviteit van griepvaccins
img
Volwassenen die zwanger zijn, kunnen griepvaccin krijgen
img
Belang van griepvaccins
img
Griepseizoen - Hoe het overal ter wereld werkt
Trending