Griepseizoen begrijpen

griep

Griepseizoen begrijpen

Griepseizoen begrijpen

griepseizoen

Het griepseizoen is een seizoensgebonden tijdsbestek, dat meestal wordt gekenmerkt door een uitbraak van een griepepidemie. Het griepseizoen vindt gewoonlijk plaats tijdens de koude winterhelft van een jaar op elk continent behalve in Australië. De griepactiviteit kan worden voorspeld en zelfs genetisch goed worden gevolgd. Tijdens het griepseizoen wordt iedereen aangeraden een griepprik te halen. In verschillende staten zijn er ook griepvaccinatieprogrammas op scholen.

De meeste gevallen van het influenzavirus doen zich voor bij ouderen, kinderen en mensen met een immunodeficiëntie en bij gezonde personen. Het risico van een acute influenzapandemie is het grootst tijdens het griepseizoen, maar kan zich het hele jaar door voordoen. Een influenzapandemie kan drie tot zes weken duren, maar de symptomen kunnen pas vier weken na het begin van de ziekte optreden

Wanneer zich een influenzapandemie voordoet, duurt het griepseizoen doorgaans van medio april tot eind mei. Er is veel onderzoek verricht naar de ontwikkeling van geneesmiddelen die de verspreiding van het virus kunnen tegengaan en beter kunnen beheersen. Er bestaat echter geen vaccin om griep te voorkomen en mensen gezond te houden. Zolang de juiste hygiënische praktijken in acht worden genomen, is er een goede kans om de verspreiding van het virus te voorkomen. Als u denkt dat u griepsymptomen ervaart, neem dan contact op met uw arts om ervoor te zorgen dat uw symptomen goed worden aangepakt.

Tags
Populair
img
Gemeenschappelijke gevaren van navigatie
img
Belang van griepvaccins
img
3 gevaren van de opwarming van de aarde waarvan u op de hoogte moet zijn
img
De waarheid over de effectiviteit van griepvaccins
img
Hoe bescherm je jezelf tegen de griep
Trending