Griepseizoen - Hoe het overal ter wereld werkt

griep

Griepseizoen - Hoe het overal ter wereld werkt

Griepseizoen - Hoe het overal ter wereld werkt

Griepseizoen is een seizoensgebonden periode die wordt gekenmerkt door een onverwachte uitbraak van griep. Het griepseizoen vindt meestal plaats tijdens de koele helft van een jaar op elk halfrond. Griepactiviteit kan soms geografisch worden vastgesteld en gevolgd. Voor de meeste landen vindt het griepseizoen gewoonlijk plaats in griepseizoenen; het aantal en de variëteit van de griepvirussen verschillen per locatie en seizoen.

griepseizoen

De grootste zorg en bedreiging tijdens het griepseizoen komen van niet-geïnfecteerde of niet-gedeclareerde geïmporteerde griepgevallen, met name die bij mensen die niet eerder aan de infectie zijn blootgesteld. Gevallen van longontsteking en acute ademnood (RAD) als gevolg van geïmporteerde H influenzae kunnen leiden tot ernstige complicaties die zich snel in de gemeenschap kunnen verspreiden, waardoor de algehele gezondheid van iedereen die in de Verenigde Staten woont in gevaar komt. Onvoorspelbare of laat gediagnosticeerde geïmporteerde griepgevallen zijn bijzonder zorgwekkend gezien de wijdverspreide en voortdurende implicaties van deze infecties voor de gezondheid van alle mensen.

In het algemeen zijn de perioden met het hoogste infectierisico eind september tot half november, en de kans om griep op te lopen is ongeacht de tijd van het jaar het hoogst in het voorjaar. Het griepseizoen begint meestal in maart en duurt tot april. De meeste gerapporteerde gevallen doen zich voor in het begin van de herfst, hoewel de piekmaanden in de meeste landen in de winter vallen: van eind november tot en met februari in de Verenigde Staten, van maart tot en met mei in Canada, van juni tot en met augustus in Australië, en van eind juli tot en met half september in Europa. De tijd van het jaar waarin een griepseizoen gewoonlijk eindigt (of begint), is niet overal ter wereld hetzelfde. Op sommige plaatsen begint het griepseizoen begin december en eindigt het eind januari of begin februari; op andere plaatsen is het niet ongebruikelijk dat een uitbraak pas in mei of later eindigt.

Tags
Populair
img
Griepseizoen - Mythe of Feiten?
img
De speelgoedafdeling
img
De waarheid over de effectiviteit van griepvaccins
img
Volwassenen die zwanger zijn, kunnen griepvaccin krijgen
img
Griepseizoen begrijpen
Trending