Griepseizoen - Mythe of Feiten?

griep

Griepseizoen - Mythe of Feiten?

Griepseizoen - Mythe of Feiten?

Er wordt veel gepraat over het laten vaccineren om griep te voorkomen dit griepseizoen. Er doen mythen de ronde over de vraag of je griep kunt krijgen nadat je bent gevaccineerd. Er doen mythen de ronde over de vraag of je griep kunt krijgen nadat je bent ingeënt; je kunt er slechter aan toe zijn en dan zal het vaccin je leven redden. Hoe kunt u weten of u griep kunt krijgen na vaccinatie? Hier zijn wat feiten over griepvaccinatie en grieppreventie.

griepvaccinatie

Mythe: Als je de griepprik krijgt, weet je zeker dat je gezond blijft. De griepprik wordt zorgvuldig gemaakt met een geïnactiveerd virus, dat de infectie niet kan overdragen op anderen. Wie ziek wordt nadat hij een griepprik heeft gekregen, wordt dus waarschijnlijk toch nog ziek, vooral als hij een onbehandelde verkoudheid of hoest heeft. Het duurt ten minste een week voordat de vaccinatie bescherming biedt. U zult dus altijd vatbaar blijven voor griep.

Mythe: We kunnen de verspreiding van de griep stoppen als we onszelf en de rest van het huishouden gaan immuniseren. Hoewel er geen genezing voor griep of de ziekte zelf bestaat, helpt de vaccinatie ons immuunsysteem te versterken, zodat we de griep beter kunnen bestrijden als deze zich voordoet. We kunnen ook een goede hygiëne in acht nemen en leren beter voor onszelf te zorgen zodat we geen griep krijgen. Plus, gevaccineerd worden betekent dat je je immuunsysteem een boost geeft, zodat je de beste kans hebt om het griepseizoen door te komen.

Tags
Populair
img
Winkelinrichting op eBay - Zo voeg je aantrekkelijke winkelpaginas toe
img
Volwassenen die zwanger zijn, kunnen griepvaccin krijgen
img
Belang van griepvaccins
img
Griepseizoen - Mythe of Feiten?
img
Griepseizoen begrijpen
Trending