Griepseizoen - Wie moet zich laten vaccineren?

griep

Griepseizoen - Wie moet zich laten vaccineren?

Griepseizoen - Wie moet zich laten vaccineren?

Griepseizoen

Wanneer is het griepseizoen? Het griepseizoen loopt in de Verenigde Staten meestal van de late herfst tot halverwege de winter (afhankelijk van waar u woont), hoewel het op sommige plaatsen zelfs tot mei kan duren. Over het algemeen begint het griepseizoen in de Verenigde Staten midden tot laat in de herfst (afhankelijk van waar u woont), bereikt het zijn hoogtepunt midden in de winter tot het vroege voorjaar, en daalt het weer in de winter van het jaar. Er zijn enkele landen die griepseizoenen kennen, waaronder Mexico en Brazilië. De meeste griepseizoenen vinden echter plaats in de Verenigde Staten. De piektijd voor het krijgen van griep is meestal in het voorjaar, maar andere seizoenen zijn bekend met griepactiviteit zelfs in de zomermaanden.

Wanneer is de beste tijd om gevaccineerd te worden? Het wordt aanbevolen om u eind januari of, als dat eerder is, in de eerste week van februari te laten vaccineren tegen griep, zodat u zich gedurende het griepseizoen kunt beschermen. De meeste artsen raden mensen aan zich eind januari te laten vaccineren, omdat dit de beste tijd is om griep te voorkomen. Als u zich toch voor deze datum laat vaccineren, is het belangrijk om te onthouden dat u mogelijk zes maanden moet wachten voordat u opnieuw kunt worden geïnfecteerd.

Een ander nieuw onderzoek, gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, wees uit dat vrouwen die in de maanden november tot en met maart werden gevaccineerd, twee keer zoveel kans hadden op ernstige griepachtige verschijnselen toen ze de maand erna weer aan het werk gingen. De onderzoekers vonden geen significant verschil tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde vrouwen. Deze resultaten worden echter als voorlopig beschouwd, aangezien er nog geen studies zijn gepubliceerd waarin een verband wordt gelegd tussen sterfgevallen als gevolg van vaccinatie en ernstige griepverschijnselen. Het is van groot belang dat iedereen die blootgesteld kan worden aan het griepvaccin wordt geëvalueerd op ernstige griepziekte.

Tags
Populair
img
Griepseizoen - Mythe of Feiten?
img
Wat u moet weten over griepvaccinatie
img
Winkelinrichting op eBay - Zo voeg je aantrekkelijke winkelpaginas toe
img
De waarheid over de effectiviteit van griepvaccins
img
Belang van griepvaccins
Trending