Wat u moet weten over griepvaccinatie

griep

Wat u moet weten over griepvaccinatie

Wat u moet weten over griepvaccinatie

griepvaccinatie

Griepvaccinatie is om vele redenen erg belangrijk, vooral omdat u, als u zich niet laat vaccineren, uiteindelijk veel problemen kunt krijgen met uw immuunsysteem en zelfs met het vermogen van uw lichaam om andere ziekten te bestrijden. Deze vaccins zijn zo gemaakt dat ze iedereen kunnen beschermen tegen besmetting met dit soort virussen, ook babys en kinderen, ouderen en mensen van wie het immuunsysteem door ziekte of aandoening is verzwakt. Bovendien wordt elk jaar een griepvaccinatie aanbevolen tijdens het griepseizoen, dat meestal tussen september en oktober plaatsvindt. Als het griepseizoen aanbreekt, zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden, waarvan er hieronder enkele worden opgesomd:

Enkele dingen waar u rekening mee moet houden bij griepvaccinatie worden hieronder opgesomd: Kies bij het kiezen van uw griepprik een prik die u binnen een zo kort mogelijk aantal dagen de bescherming biedt die u nodig hebt, maar het belangrijkste is dat u zich zo snel mogelijk laat vaccineren. Sommige mensen hebben een zwakker immuunsysteem, en het kan een paar dagen duren voordat zij de juiste hoeveelheid bescherming krijgen door één dosis vaccinatie. Wanneer u uw griepprik plant, is het het beste om twee doses binnen de eerste drie maanden te krijgen, en één tijdens de volgende drie maanden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het krijgen van een griepprik niet 100% effectief is, en dat u misschien met geen enkele stam van dit virus besmet kunt raken. Als u zich zorgen maakt over het oplopen van dit soort ziekte, of een andere infectie van de luchtwegen, moet u zo snel mogelijk een arts raadplegen. Eén op de vijf personen die een griepvaccinatie krijgen, wordt niet ziek of krijgt geen infectie na ontvangst van het vaccin. Dit betekent echter niet dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het voorkomen van blootstelling aan een stam van deze ziekte. Als u zich zorgen maakt, praat dan met uw arts zodat hij of zij u kan helpen bij het kiezen van de beste manier om blootstelling te voorkomen.

Tags
Populair
img
Belang van griepvaccins
img
Volwassenen die zwanger zijn, kunnen griepvaccin krijgen
img
Wat u moet weten over griepvaccinatie
img
Griepseizoen - Wie moet zich laten vaccineren?
img
De waarheid over de effectiviteit van griepvaccins
Trending