griepseizoen

griep

griepseizoen

griepseizoen

Het griepseizoen duurt meestal van oktober tot en met februari, maar het echte griepseizoen loopt meestal van mei tot en met november. In het algemeen houdt het griepseizoen gelijke pieken en dalen met bepaalde seizoensgebonden weercycli. Zo piekt het griepseizoen in de Verenigde Staten rond mei en daalt het gewoonlijk aanzienlijk in de maanden september tot en met oktober. Aan de andere kant loopt het winterse griepseizoen meestal van december tot januari en neemt het aantal griepgevallen juist af in de late winter en het vroege voorjaar.

griepseizoen

Griepvaccinatie wordt sterk aangeraden voor iedereen ouder dan zes maanden. Er zijn griepvaccins beschikbaar voor kinderen, senioren en mensen met een verhoogd risico op complicaties als gevolg van ziekten zoals griep. Elk jaar zijn er nieuwe griepstammen ge√Įdentificeerd, dus is het belangrijk om de juiste vaccinatie te krijgen. Het is ook een goed idee om jaarlijks een griepvaccinatie te krijgen, zelfs als u geen symptomen hebt, omdat vaccinatie helpt uw immuniteit te verhogen en het risico op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsproblemen die gepaard gaan met griep, zoals hoesten, hoofdpijn en het griepvirus in de longen, te verminderen.

Het is vooral belangrijk voor kinderen, senioren en mensen die risico lopen op complicaties van ziekten zoals griep, om zich te laten vaccineren. Als u tijdens het griepseizoen met het virus besmet raakt, kunt u te maken krijgen met een van de verschillende symptomen, waaronder de griepachtige ziekte die bekend staat als hoest, koorts en een verkoudheid. Als u niet goed bent gevaccineerd, kunnen deze symptomen zich snel ontwikkelen tot ernstige problemen zoals longontsteking en zelfs de dood. Onthoud, hoe eerder u begint met de behandeling van de symptomen van dit soort ziekten, hoe beter uw kansen zijn om ernstige gezondheidsrisicos te vermijden.

Tags
Populair
img
Belang van griepvaccins
img
Griepseizoen - Wie moet zich laten vaccineren?
img
De waarheid over de effectiviteit van griepvaccins
img
3 gevaren van de opwarming van de aarde waarvan u op de hoogte moet zijn
img
Griepseizoen - Hoe het overal ter wereld werkt
Trending